Zuurkool uit de oven met paardenworst

Zuur­kool­scho­tel met paardenworst

4 personen

bereidingstijd 25 min

wachttijd 25 min


Ingrediënten

1 kg aardappelen iets kruimig geschild

2 zakken zuurkool (a 500 g)

1 blikje tomatenpuree (140 g)

1 tl sambal

optioneel - 1 pakje katenspek (ca. 160 g)

150 ml halfvolle melk

50 g boter, peper en zout

1 hele Spaans paardenworst


Materialen

ovenschaal ca. 20 x 30 cm, pureestamper


Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min gaar.

2. Laat de zuurkool uitlekken en meng met de tomatenpuree en de sambal. Schep in de ingevette ovenschaal.

(optie) 3. Bak het spek in een koekenpan in 6 min. uit en leg op de zuurkool. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de boter en voeg toe aan de aardappelen.

Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de schotel. Bak deze ca. 25 min. in de oven.

4. Verwarm de worst in warm(niet kokend)water in 15min. Snijd in schuine plakken en verdeel dakpansgewijs over de puree.